Mielestäni koiran koulutus perustuu pitkälti palkkaukseen. Palkkauksen kautta syntyy motivaatio, vahvistetaan oikeaa/vahingossa väärää toimintaa, saadaan suoritukseen tarkkuutta ja nopeutta tai väärin tehtynä saadaan suorituksesta hidas ja epäpuhdas. Tärkeää on oppia palkaamaan oikein ja oikeasta toiminnasta sekä löytää oikea palkkaustapa. Suuri osa koulutusvirheistä johtuu juuri väärästä palkkauksesta. Iso juttu eikä lainkaan niin helppoa kuin luulisi. Valitettavan usein palkkauksen merkitys unohtuu ja sille ei anneta tarpeeksi painoarvoa. Ohjaajan toiminta on tässä number one.

Sanat ovat suojelukoiratreenejä harrastavan Johannan joka on minua ja Emmiä"koutsannut"eli olen ollut hänen opissaan tässä silloinkun hallilla oli perjantaisin ne suojelukoiratreenit.
Johanna varasi hallia meiltä seuransa suojelukoiratreeneihin ja sitä kautta siis minä innostuin tuosta toiminnasta.
Heitin Lägille ehdotuksen,(joka on saanut nyt kannatusta parilta muulta Lägiläiseltä jotka nyt koittavat saada koko Lägin myöskin innostumaan :)),että seuralle järjestettäisiin luento tai parhaimmassa tapauksessa yhden päivän kestävä kurssi jossa olisi demoja,harjoituskoirakoita ym.käytännön opetusta jolloin opetus olisi tehokkaampaa,koiran palkkaamisesta sekä motivoinnista.Johanna olisi halukas tulemaan meille yhdeksi päiväksi kertomaan tästä.Toivotaan,että hallitus on myönteinen seurassamme.
Johanna kuitenkin ehdotti,että hän tulee sitten minun ryhmilleni kuitenkin asiasta kertomaan ja näyttämään ihan käytännössä miten homma toimii ja mehän otamme tämän ilolla vastaan."Uhraamme"yhden agilitykerran tällaiselle koulutukselle.
Tulemme näkemään upeeta koiran palkkaamista sekä motivointia josta varmasti opimme paljon ja josta on meille hyötyä.Kiva,kiva!!!Odotan innolla,että milloin tuo on :)