Nyt on koirankoulutukseen tullut mukaan kanakurssi.Opetellaan ensin kanojen kanssa ja vasta sitten siirrytään koiraan.Ehdotin seurallemme,että hankimme hallille muutaman kanan.TÄSSÄ LINKKI kanakurssista kertovaan artikkeliin.
Löysin myöskin videon kanakurssista.VIDEO TÄÄLLÄ

Pätkä artikkelista:

Yksinkertainen on kaunista – ja tehokasta!
Hyvän koulutussuunnitelman avulla oppiminen on koiralle helppoa ja kanakurssilla tärkeässä asemassa on nimenomaan harjoitusten sisältö. Avainasemassa on harjoitusten yksinkertaistaminen ja vaikean harjoituksen jakaminen pieniin osiin.
Oppiminen on eläimelle helppoa silloin kun on tehty hyvä koulutussuunnitelma ja sitä toteutetaan johdonmukaisesti.

Kanakurssin tavoitteena on kehittää sekä kouluttajan mekaanisia taitoja että ajattelutapaa. Mekaaniset taidot tarkoittavat kouluttamisen teknistä puolta: kouluttajan ajoitusta ja nopeutta, palkitsemissuuntaa ja -tapaa, liikkeiden ja eleiden hallintaa. Ajattelun tasolla taas on tarkoitus saada kouluttaja keskittymään eläimen käyttäytymiseen ja sen muokkaamiseen oman toimintansa kautta sekä oppia soveltamaan koulutuksen periaatteita systemaattisesti.

Kurssilaisilta kuultua:
” Kanakurssilla kouluttajan omat taidot kehittyvät nopeammin kuin koiran kanssa harjoitellessa. Omat virheet näkee paljon selkeämmin kuin koiran kanssa, sillä omaan koiraan on tunnepitoinen suhde mutta kanan kanssa pystyy keskittymään vain itse asiaan”
” Koira antaa paljon helpommin anteeksi kouluttajan virheitä, kana ei. Koira haluaa miellyttää omistajaansa mutta kana haluaa vain jyvän. Kurssilla oppii paljon koulutustekniikasta, jota voi hyödyntää koiran kanssa kuten ajoituksen tärkeyttä ja palkkion suuntaa. Kurssi antaa innostusta treenata”.